Bläckfläckar på kläder – Så får du bort dem

Bläckfläckar på kläderna är ett av problemen då man tvättar kläder och är en av anledningarna till att så många vänder sig till en kemtvätt. Bläckfläckar är ett enkelt och vanligt problem i alla hushåll och många använder dyra rengöringsmedel för att få bort fläckarna. Vissa fläckar går bort, men många personer måste säga adjö till sina nya klänningar. Då så många husfruar ofta är irriterade över deras barns fläckade skoluniformer, så följer här några tips för att få bort bläckfläckar från kläder. Kontakta ett städföretag med bra omdöme i Linköping för mer information.

Hur man får bort bläckfläckar från kläder

Det finns olika kategorier av bläckfläckar. Vattenlösliga bläckfläckar är ofta lätta att få bort, och du kan hitta många olika rengöringsmedel, i flytande eller pulverform, som tar bort dessa fläckar. Men fläckar från permanent bläck är svårare att få bort. Dessa sorters fläckar tar längre tid att få bort samt kräver rengöringsmedel av högre kvalité.

Om plagget fläckas med vattenlösligt bläck, placera det fläckade områden på den ren och torr vit handduk. Använd vatten på fläcken och dutta med en annan ren vit trasa. Sakta bör fläcken försvinna allt eftersom du duttar och tillför mer vatten.

Flytande tvättmedel för att få bort bläckfläcken

Du kan också använda normalt flytande tvättmedel för att få bort bläckfläcken. Droppa på 2-3 droppar av tvättmedlet på fläcken och låt det verka under 5-7 minuter. Dutta sedan fläcken med vatten försiktigt och fläcken bör försvinna.

Det är bättre att använda hett vatten för att få bort fläckar, och innan du torkar plagget se till att fläcken är helt och hållet borta.

Många personer och skolbarn har kulspetspennor i sina fickor, och många gånger är fickorna fläckade med streck från bläckpennan, vilket ser konstigt ut. Använd en ren vit handduk och placera det fläckade området ovanpå. Använd alkohol på fläcken och gnugga försiktigt och dutta sedan med en annan ren vit trasa. Fläcken bör försvinna medan du duttar.

Nagellack för att få bort fläckar från kulspetspennor

Du kan också använda nagellack för att få bort fläckar från kulspetspennor. Applicera nagellack på bläckfläcken och dutta med en ren och vit trasa.  Fläcken bör försvinna medan du duttar.

Vanligt flytande tvättmedel kan användas för att få bort fläckar från kulspetspennot. Använd 2-3 droppar av tvättmedlet, som kan vara i flytande eller pulverform, på det fläckade området och vänta i 5-7 minuter. Gnugga sakta på fläcken och den bör försvinna medan du gnuggar. Varmt vatten kan användas för att tvätta fläckade kläder.

Detta är enkla steg för att få bort bläckfläckar från kläder. Det kommer inte att vara svårt om du följer dessa tips, och dessutom så kommer denna artikel att spara dig pengar då du inte behöver betala för kemtvätt.