Ugnsrengöring – Tips för en enkel och snabb rengöring av ugnen

Bävar du för en ugnsrengöring? Är det nödvändigt att rengöra ugnen? Så klart det är! Först och främst kommer det att få ditt kök att se renare ut och din mat kommer inte heller att förorenas med skadliga bakterier.

Metoder för ugnsrengöring

Ugnsrengöringsmetoder kan vara ansträngande och irriterande, särskilt om du inte har tillräckligt med tid men du kan använda proffs om du vill. Om du vill rengöra ugnen själv måste du dock hitta de bästa rengöringsmedlen för din ugn. Det finns många rengöringsprodukter där ute, så det är mycket viktigt att du fattar ett bra beslut. Du kan be specialister att hjälpa dig eller så kan du skapa din egen rengöringslösning med följande saker:

– Bikarbonat

– Vinäger

– Vatten

– En skål

– Engångshanddukar

Det här är de åtgärder du bör vidta för att se till att din ugn är fullständigt ren

1. När du har allt beskrivet här ovan, ta ut alla galler ur ugnen och placera dem någon annanstans.

2. Lägg lite bikarbonat i skålen och tillsätt vatten, blanda det sedan tills det blir en jämn kräm som kan användas på ugnsytorna.

3. Använd krämen på alla hörn och platser du behöver rengöra.

4. Låt bikarbonat krämen stå i minst 12 timmar i ugnen. Det rekommenderas det att du gör detta steg innan du går till sängs och lämnar det över hela natten.

5. När de 12 timmarna har gått, ta tag i engångshandduken, applicera vatten och börja ta bort allt bikarbonat och smuts ur ugnen.

6. Använd sedan vinäger och sprid den över hela ugnen, ta en annan engångshandduk och upprepa föregående steg, du märker omedelbart att din ugn ser blank och ren ut.

7. Sätt slutligen tillbaka gallren i ugnen och sätt därefter på ugnen på låg temperatur; detta bör rena hela ugnen och ta bort eventuell smuts som fortfarande finns inne, se till att den står på så i minst 30 minuter.

En ren och fräsch ugn får maten att smaka bättre

När du har slutfört alla dessa sysslor blir din ugn fräsch och ren och maten som blir tillagad inuti kommer att smaka ännu bättre. Du kanske kan vill börja använda den direkt, till och med.

Om du har för lite tid eller tycker att det är för svårt att göra allt detta, så behöver du inte oroa dig eftersom du kan använda ett bra städföretag i Linköping som specialiserar sig på ugnsrengöring. Dessa rengöringsproffs kan också ge dig praktiska riktlinjer för eftervård, så varför inte prata om dina rengöringsbehov med städexperter?