Höststädning – Sex saker du inte skall missa när du höststädar

Med löv som redan faller ute, är det dags att acceptera det faktum att du måste ta itu med några städsysslor hemma. Nämligen höststädning! Trots att det är höst så kommer ditt hem behöva en vårstädning, även om det låter något ironiskt. Städpersonal från en rekommenderad städfirma i Linköping delar med sig av städråd.

Höststädning – Vilka städsysslor ska man ta hand om när man höststädar?

Det är en bra idé att ta itu med specifika städsysslor, eftersom vintern närmar sig snabbt och man bör utnyttja de övriga dagarna av bra väder. Djuprengöring av ditt hem inför årets kallare dagar är därför en mycket bra idé. Med helgdagar som närmar sig och festligheter som du redan planerat, är det bara smart att uppmärksamma vissa städjobb som behöver göras.

Detta bör du städa och rengöra när du höststädar

Nedan följer de viktigaste områdena som behöver ses över när du utför en höststädning.

Tvätta alla fönster under din höststädning

Hösten är den perfekta tiden att hantera fönstren. Dessutom erbjuder säsongen fler möjligheter till fönsterrengöring på en solig dag. Du vet hur rengöring på en solig dag vanligtvis är ett stort misstag, eftersom alla vätskor kommer att torka snabbt och lämna streck. Du kan antingen använda en glasrengörare eller göra en egen lösning med vatten och diskmedel i en sprayflaska. Torka av fönstren från topp till botten. När du hanterar den här uppgiften måste du också dammsuga bort dammet från persiennerna. Använd din dammsugare för det här jobbet, men sätt den på en låg inställning. Eventuella vinyl persienner kan rengöras med en fuktig mikrofiberduk.

Rengör damm från väggar

Nästa uppgift på din lista bör vara att damma väggarna. Väggar med träpaneler och torrfärg kan tvättas och sköljas, medan andra väggar ska dammas torra. Dessutom ska du rengöra alla takmonterade armaturer, som fläktar och lampor. Glöm inte att rengöra ljusbrytarna och alla ramar som du normalt har på väggarna.

Mattrengöring

Om du har rengjort din matta regelbundet bör den vara i gott skick. Även då borde du fortfarande kontakta professionella mattrengörare. Djuprengöring av detta område i ditt hem är viktigt för att avlägsna ingjutet damm, pollen och annat skräp från mattan. Detta kommer omedelbart att friska upp interiören i hemmet.

Rengöring av möbelklädsel

Medan du är i igång, kan du också få städare att fräscha upp dina stoppade möbler. Med människor som spenderar mer tid inomhus under denna säsong, kommer din soffa och sittplatser få betydligt mer användning. Därför krävs en djuprengöring av möblerna. Glöm inte att ta bort alla synliga fläckar.

Röj upp bland dina saker

Fokusera dina ansträngningar på vinden och garderoberna. Med behovet av att omorganisera dina kläder och andra saker runt om i hemmet måste du se över dina lagringsutrymmen.

Kontrollera kaminen

Om du vill njuta av din öppna spis under kallt väder, bör du se till att den är noggrant rengjord. Ring en professionell för att inspektera din skorsten och vedeldad spis eftersom det kan finnas skräp som ackumuleras där.

Genom att ta itu med dessa områden vid en höststädning kommer ditt hem att vara redo att möta höst/vinterutmaningarna.