Kategorier
Uncategorized

Duschdraperier – Rengöringstips

Duschdraperier är sannolikt den största och mest synliga saken i ditt badrum, så det är i ditt eget intresse att fundera på vilket du vill hänga upp. Numera finns det så många olika alternativ vad gäller utseende och kvalitet att välja mellan, att köpet av ett duschdraperi kan kännas mer som valet av en snygg designdetalj snarare än ett praktiskt badrumsredskap.

Det beror på att duschdraperier har tagit steget från att handla endast om funktion till att bli en vacker detalj. Du kan till och med hamna i en önskan om att dekorera hela ditt badrum baserat på vilket duschdraperi du valt ut.

Allt om duschdraperier – utformning och rengöringstips

Idag finns det duschdraperier som inte bara passar alla badkar, utan de passar alla smaker också. Sportentusiaster kan hitta ett duschdraperi med basket-, fotbolls- eller basebollmotiv. Det finns också duschdraperier med populära Disney-figurer eller andra sagoteman. Duschdraperier finns i retrostil gardiner samt genomskinliga och ogenomskinliga duschdraperier. Det finns till och med draperier som bara har ett fönster för ansiktet och med en kropp målad på resterande del av draperiet, vilket gör dig till en karikatyr. Och det finns naturligtvis duschdraperier av tyg med så vackra mönster, att även en drottning skulle vara glad över att äga dem.


De flesta tygduschdraperier kan tvättas i tvättmaskin eller åtminstone kemtvättas. Det kanske kan tyckas märkligt att behöva tvätta duschdraperier, men när allt kommer omkring så är det så att när du använder dem är det för att tvätta dig själv. Det betyder inta allas att duschdraperiet blir rent på samma gång.

Här kommer några steg att följa när du ska rengöra ditt duschdraperi:

1. Ta ner duschdraperiet från krokarna.
2. Lägg draperiet på en plan yta, gärna utomhus.
3. Skölj av det med en trädgårdsslang.
4. Skrubba draperiet med en svamp och en blandning av utspätt blekmedel. Tag en liter vatten för varje kopp blekmedel.
5. Skölj noggrant.
6. Upprepa på andra sidan.
7. Låt torka.

Se till att du inte tvättar plast eller vinyldraperier i tvättmaskinen på högsta värme. Du bör inte heller köra draperiet i torktumlaren – de kan smälta.

Med de här rengöringstipsen borde verkligen ditt duschdraperi bli fräscht och rent. Om inte, kontakta en rekommenderad städfirma i Linköping för mer råd.