Städguide för flytten

Letar du efter en städguide? När du förbereder dig för att flytta in i ditt nya hem, behöver du vara säker på att du har en städplan planerad. Både för ditt nya och ditt gamla hem. Planen borde bestå av städ-aktiviteter för varje rum i huset så att du kan försäkra dig om att damm och smuts städas bort ordentligt så du kan njuta av ditt nya hem.

En städguide för när du ska flytta

Köket

Högt upp på listan i din städplan för när du ska flytta är att du ska städa köket. Med tanke på all matlagning som görs i köket, så är det väsentligt att du sanerar varje yta. Det är också värt att städa bänkar och skåp som kan ha fått märken som har orsakats av burkar och andra vassa objekt.

Du borde också städa alla tillbehör noggrant, speciellt kylskåpet och mikrovågsugnen – helst innan du flyttar in. Chansen att du städar det efter att du har flyttat in i ditt nya hem är väldigt liten med tanke på att du kommer vara väldigt utsliten från att packa upp och ställa fram allting.

Städguide för Badrum och Toalett

Nästa sak på din städlista borde vara att fokusera på badrummet och toaletten. Desinficera och städa varje yta som du gjorde med köket, och ta speciellt hand om och städa golven. Kolla inuti garderober och skåp för att försäkra dig om att allting har tagits bort, och rengör väggarna om det behövs. När det är gjort, checka av det från din flytt-städplan.

Sovrummen

Om ditt sovrum har heltäckningsmattor på din gamla adress och du bodde där som hyresgäst, kan du bli tvungen att få ångtvätta mattorna enligt kontraktet. Chanserna är att du skulle behöva bevisa det för hyresvärden eller deras mäklare. Så att anställa en professionell firma som städar mattor borde vara viktigt.

Förutom det, skriv ner i din flytt-städplan att också skrubba rent väggarna från eventuella skavmärken. Även på insidan av inbyggda garderober om det finns i sovrummen.

Vardagsrummen

Var säker på att du städar alla golven noga i vardagsrummen och anställer en städfirma om det anses nödvändigt. Du kan sedan fokusera på väggarna och eldstaden (om du har en). Efter att dessa områden har blivit städade kan du leta efter små sprickor där smuts kan ha samlats.

Att ha en plan för städningen innan du flyttar kommer att hjälpa dig ordentligt när det kommer till organisering. Samt sköta den nödvändiga städningen effektivt när du ska flytta. Kontakta de bästa städfirmorna i Linköping om du vill få städhjälp.